dimarts, 20 d’octubre del 2015

Un espai de trobada amb les famílies


L'escola bressol ha de ser un espai d'acompanyament i ajuda per a les famílies que faciliti gaudir de la criança dels seus fills. A més de sentir que els deixen en bones mans, per la qualitat personal i professional de l'equip que se'n fa càrrec, han de poder compartir les preocupacions i alegries d'aquests primers anys de vida, tan importants per un  desenvolupament sa i harmònic dels infants.

Els infants des de que neixen i tota la primera infància són esponges que capten totes les emocions, inquietuds i preocupacions del seu entorn, tant si volem com si no, és un fet inevitable. Aquesta captació de les emocions de les persones més properes, més importants per a ells, l'expressen a travé de la seva conducta, amb el plor, la inquietud, dormir malament, dificultats a l'hora de menjar.  

Aquestes situacions poden preocupar molt a les famílies que acostumen a provar fer coses per resoldre-ho, sovint sense bons resultats i, per tant, es pot agreujar amb el sentiment de no entendre que li passa a l'infant o no saber que més fer. Quan aquestes preocupacions es poden compartir amb l'educadora que atñen a l'infant, que pot escoltar i ajudar a pensar en què pot estar passant, l'experiència ens diu que es troben alternatives i la situació millora. 

Poder comprendre que ens diu l'infant amb el plor o amb l'actitud difícil, és més fàcil si es comparteix i es pensa conjuntament amb qui també se n'ocupa d'ell i fa costat a la família.



Dolors Casalé Moure
Psicòloga col. n.1981

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pàgines